520,075- Elkészült!

2016.06.02 00:00

Tizennégy hétvégén kereszült fáradhatatlanul dolgoztunk a hatvani bumbardón, míg végül 2016. Július 2-án átadtuk a felújított Gőzmozdonyt.

Elfogyott bár 60 liter festék, csaknem ugyanennyi alapozó, és 18 liter rozsdamaró, rengeteg csiszolóeszköz, de a mozdony végre újra a régi fényében ragyog.

 

A festés mellett visszakapta a mozdony a pályaszámtáblákat, 2 darab első lámpát, a végzártárcsát, és mindemellett a vezetőállás is fel lett újítva. Új deszkákat, lakkozást, festést kapott. Folyamatban van az ablakok beüvegezése is.

A mozdony mellett hanguatos park került kialakításra. A már meglévő lámpákat újrafestettük, kicserétük a kitört üvegeket. A lámpák közé két pad is elhelyezésre került, így az arra járók megpihenhetnek az árnyékában, gyönyörködve a mozdonyban. Egy rövid ismertető táblát is elhelyeztük a parkban, hogy az arrajárók megtudhassanak pár információt a gépről.

Azóta is folyamatosan figyelünk a mozdony állagmegóvására. Folyamatosan megtisztítjuk a ráhulló termésektől, így védve a festést. A mozdony esztétikus piros csíkozást kapot néhány helyre, például a vezetőállás oldalára, a gőzhengerekre, és a szerkocsira.