Rólunk

A Magyar Vasútért Egyesületet vasútbarátok hozták létre, a Bzmot 292 és a Bzmot 241-es dízelmotorkocsik megmentésére, felújítására és üzemeltetésére.
A motorkocsikat a MÁV PMLI 2009 januárjában elszállította eredeti honállomásukról, Balassagyarmatról, hogy a megsemmisült FMK 002-est pótolják. Az akkori elképzelés szerint A 241-es lett volna a mérőkocsi és a 292-es pedig a lakókocsi. A két járművet iker Bz-ként össze akarták építeni. 
Most, 2015 elején, hogy kiderült a motorkocsikkal semmilyen terve nincs már a MÁV-nak, néhányan elhatároztuk a megmentését.
Egyesületet alapítunk az ügy céljainak elérése érdekében, támogatókat toborzunk, hogy sikerüljön célunkat elérni.
A 292-es terveink szerint minta-szerű korszerűsítő felújítást kap, míg -a későbbiekben- a 241-es visszalakul az eredeti belső és külső térrel az eredeti kivitelre. Az eredeti számmal való ellátása is tervben van.
A támogatóinknak reklámfelületet tudunk biztosítani a motorkocsi oldalán és az utastérben is.

Az oldal története

Ez a weboldal 2015 tavaszán jött létre Zsíros Ferenc tagtársunk hathatós közreműködésével. Az oldal azóta bővült és át is alakult, mivel nem azon a néven lett létrehozva, ami a végleges nevünk lett. Az eredeti választott nevünkről kiderült, hogy azt már használja egy létező szervezet. Nem maradt más, mint egy másik név választása, amit szavazásra bocsájtottam a facebook-os csoportban.
Végül egy sokkal kifejezőbb nevünk lett: Magyar Vasúti Járművek Megmentéséért Egyesület. 
Az oldal kinézete is átalakult, így látható a mai állapot.